Hem > Dravel > San Francisco – Dag 4 – Hyrcykelhelvetet

San Francisco – Dag 4 – Hyrcykelhelvetet

Idag hade vi planerat att cykla till Muir Woods, redwoodskogen strax utanför San Francisco. Det visade sig dock snart att den här lilla cykelturen blev ett bra mycket större helvete än väntat. Första sträckan mot Golden Gate bron hade ett par feta backar redan där och det tärde på flås och kropp.

Efter att ha cyklat över Golden Gate bron, på vilken det för övrigt blåser något så in i helvete mycket, cyklade vi vidare mot Sausalito. Sausalito är en liten hamnstad mittemot SF i bukten. Sköna vyer, bra väder…pittoreskt! Köpte mig en ciabatta med tonfiskröra och fräscha grönsaker och gled vidare.
Ungefär en halvtimme från Sausalito hamnade vi i det första redwoodområdet. Lite besvikna och inte särskilt imponerade bestämde vi oss för att fortsätta till den riktiga nationalparken.
Enligt kartan så var det ungefär 3 mil från SF till Muir Woods. Men det stod ingenting på kartan om att 1 mil av den sträckan var brant, brant, brant, brant, brant, uppåt, uppåt, uppåt, uppåt. 30 Grader och en cykel i sjuka uppförsbackar.
Vissa personer som vi stannade för att fråga om vägen sa att vi skulle få erfara ”one hell of a bike ride” och ett helvete blev det.
När vi väl nått toppen visade det sig att skogen låg på andra sidan, på botten av dalen. Så nedåt, nedåt, nedåt, nedåt hela vägen ner igen (och sen upp igen på vägen hem). Väl på plats var det dock ”värt” besväret. Jävligt fett och sagolikt. Träd höga som 10 våningshus. Små rådjur som sprang runt bland träden, inte skygga alls, bara några meter ifrån oss.
Allt som allt blev det nog runt 5-6 mil cyklade i varierande terräng och vi brände nog ett antal tusen kalorier.
När vi väl hade lyckats ta oss tillbaka mötte vi upp 2 vänner (marianne och mattias) som var på smekmånad här. Vi gick och beställde in 2st fantastiska pizzor.. Avokado på pizza är den nya grejen! Fyllesvinet i oss släpptes lös! Karaoke i Chinatown igen, vi var lika oönskade som första gången. Efter att vi fått reda på att det inte serveras alkohol efter klockan 02 i Californinen, inte ens i butik, begav vi oss vidare till en klubb som hade öppet till 11 am. Det visade sig dock vara en dålig idé och vi begav oss hemåt för att vänta in bakfyllan 😦
Allt som allt en jävligt rolig, ansträngande och händelserik dag!
// Klas

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier:Dravel
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: