Hem > Dravel > Los Angeles – Dag 14 – Valjakten

Los Angeles – Dag 14 – Valjakten

Idag kom vi på den briljanta idén att ge oss ut på en icke mordisk Valjakt. Men det skulle likväl visa sig vara extremt spännande och myspysigt äventyr. Båten avgick från det fantastiska hamnområdet vid Long Beach. Ska också nämnas att vi åkte förbi Compton på vägen dit.

Vi fick se en jäkla massa delfiner och sjölejon. Men vi väntade fortfarande på huvudattraktionen. Att få chansen att skåda världens största djur, blåvalen. Plötsligt ropade de ut i högtalarna att de lyckats lokalisera en blåval. Vi sprang fram till fören och gjorde oss beredda. Valen hade precis dykt ned. De bad alla hålla utkik efter valen då den enbart dyker upp var 15:de minut och att detta förmodligen var sista chansen för oss att få en skymt. Vi spanade och spanade, spänning steg. Plötsligt dök den upp igen på håll, båten brassade på och vi kom närmre och närmre. Till slut fick vi se den. Lyckan var gjord.

Valen dök sedan ner igen efter att ha dykt upp ett par gånger. Vi vänder då om för att åka tillbaka till land och lämna valen ifred. En strålande och väldigt harmonisk dag kunde vi båda konstatera.

//Tobias

En bit in i filmen välter Klas en asiat. Se upp!

Annonser
Kategorier:Dravel
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: