Hem > Dravel > New York – Dag 22 – Den där statyn vid vattnet

New York – Dag 22 – Den där statyn vid vattnet

Vaknade pigga och krya. Började dagen med frukost på The Fried Dumpling! För endast $1 får man 5 st dumplings och efter 2 omgångar är man mer eller mindre mätt. Kanske inte den godaste kinamaten jag ätit men med lite hot sauce går dom ner och det funkar bra som frukost iaf.
Efter detta begav vi oss mätta och belåtna mot färjan till frihetsgudinnan! När vi kom dit fick vi reda på att endast ca 3000 personer släpptes upp i kronan varje dag och att det var first come, first served som gällde. Ingen stor besvikelse direkt.
1 timme i en mördande varm jävla köjävel gav oss till slut en svalkande småblåsig båtresa ut till frihetsgudinnan. Man förvånas över hur stor statyn faktiskt är när man väl kommer nära. Den känns ju så liten när man är på manhattan 🙂
Vi la oss på gräset i parken och snackade lite fotboll med en holländare i medelåldern som vid det här laget har fått sina drömmar om vmguld krossade av den spanska djävulen.
Statyn var skitcool och det finns ju få saker i New York som är så ikoniska!
Efteråt stack vi mot East Village för att hoppa in på en pub som kunde föda oss och ge oss lite Tyskland – Spanien. Vi tog en bärs och en hamburgertallrik för 8 dollar, inte fy skam. Sedan gick vi vidare för ytterligare 3 öl och andra halvlek på en lite pubigare pub.
På kvällen åkte vi till Century 21 som är en outlet precis brevid Ground Zero. Inte särskilt imponerande dock. Ground Zero var inte heller direkt något att se. Vi tittade och läste lite vid WTC Memorial -väggen och tog oss sedan till Burger King för en nattmacka innan vi begav oss hemåt.

//Klas

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier:Dravel
  1. Mor Lotta
    juli 16, 2010 kl. 4:58 e m

    Kul att läsa om (nästan) allt ni har för er. Det börjar väl dra sig mot hemresa snart. Ha det bra. Här är det lika jäkla varmt fortfarande och vår semester har börjat idag.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: