Hem > Dravel > New York – Dag 21 – Rockefeller Center

New York – Dag 21 – Rockefeller Center

Vi flydde skräptown så fort vi vaknade för att ta oss an en av New Yorks högsta byggnader, Rockefeller Center, belägen i downtown. För att göra vår turistvecka något billigare så köpte vi ett New York Pass för 170 dollar vilket gav oss fri tillgång till en uppsjö av aktiviteter under 7 dagar, bland annat för empire state, båttur till frihetsgudinnan och Rockefeller så klart. Innan vi begav oss upp i byggnaden tog vi NBC studio tour där vi fick följa med en guide som visade oss en rad olika tv-studios. Det var lagom upphetsande men vi fick åtminstone se studion där SNL spelas in.

Därefter var det dags för oss att ta hissen upp till skyarna. Väl uppe på den högsta våningen av byggnaden fick vi en makalös vy över downtown Manhattan och en utblick över hela Central Park. Gåshud deluxe.
För att ytterliggare utnyttja passet tog vi oss till Naturhistoriska muséet för att insupa lite kvalitetskultur. Det var inge vidare så vi flydde ganska snabbt till närmsta restaurang där vi smällde i oss en fet korv med bröd och brutalt goda french fries.
Vi tog tunnelbanan tillbaka till Times Square och strosade runt i ett par timmar. Kvällen gjorde sitt inbrott och vi fann inte något intressant att göra eftersom mycket var stängt av det som fanns med i vårt pass. Tyvärr hade Madame Tussaudes öppet så vi tog chansen. Skrikande turistgäng och ett par fula vaxdockor senare kunde vi med livet i behåll ta oss ut. Sedan fick vi se vatten spruta hejvillt från en brandpost i närheten av Times Square. Det var glada tider det.
//Tobias

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier:Dravel
 1. Besserwisser
  juli 16, 2010 kl. 5:35 e m

  Rockefeller center ligger i Midtown.

  • juli 16, 2010 kl. 8:53 e m

   Ber så hemskt mycket om ursäkt.

   • Besserwisser
    juli 16, 2010 kl. 9:54 e m

    Du är ursäktad =)

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: