Hem > Dravel > New York – Dag 27 – Bronx Zoo och Empire by night

New York – Dag 27 – Bronx Zoo och Empire by night

En dag kvar innan New York-passets bäst före datum var kommen. Vi bestämde oss för att utnyttja det på bästa möjliga sätt. Första stoppet var Bronx Zoo där möjligheten gavs att få skåda gorillor. I vanlig ordning blev vi något sena så det blev till att hetsa igenom parken. Den var full av fula fåglar, stressade apor och ett par giraffer. Innan vi visste ordet av det så var parken på väg att stänga. Vi gjorde en tjurrusning mot Gorilladjungeln och han precis i tid innan de skulle stänga just denna avdelning. Först fick vi se ytterligare några fula fåglar och stressade apor innan det var dags att se bestarna.
De befann sig förstås i en på tok för liten inglasad anstalt och de flesta såg faktiskt ganska buttra ut. Men vi var förstås desto gladare. Vi fick se vad vi åkte dit för och kunde konstatera att trots förseningen så hade vi fått oss ett lyckat zoobesök. Det enda förjävliga var skitburgaren som de serverade oss. Smakade helvete och såldes till ett hiskeligt överpris.
Vi började vandra hemmåt för att ta oss till hotellet i förberedelse inför kvällen. Det var nämligen dags för oss att ta oss upp i Empire State Building och beskåda den fantastiska utsikten över New York när mörkret sköljt över staden. Det tog ett tag för oss att ta oss upp till toppen. Vi fick tampas med långa ringlande köer, obligatoriska turistfoton och två olika hissfärder innan vi kunde ta oss till den absoluta toppen, som för övrigt kostade oss 15 dollar extra. Men vad gör man inte för att vara på den absoluta toppen?
Det var en makalös utsikt och jag tror att vi båda ser denna upplevelse som den regelrättiga avslutningen på resan, trots att vi hade fem dagar kvar av vår resa. Vi vandrade runt på båda utsiktvåningarna och försökte ta så rättvisa foton som möjligt i förhållande till den verkliga upplevelsen. När vi inte hade roligt längre tog vi oss ner igen och begav oss till Skräptown.
//Tobias

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier:Dravel
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: