Hem > Dravel > New York – Dag 20 – Hjärndött glidande i Kina och Italien

New York – Dag 20 – Hjärndött glidande i Kina och Italien

Landade utmattade (som vanligt) på JFK vid 15:00 lokal tid. Solen sken och lufttemperaturen låg på blyga 40 grader celsius. Vi satte oss på AirTrain till Jamaica station och därifrån kämpade vi oss vidare med tunnelbanan. En bit på vägen var vi tvungna att be en Metroanställd om lite hjälp.

Vi hade fått höra av Kalifornienbor att vi skulle få möta på en helt annan nivå på accenter och självklart så skulle den första även vara den värsta. Hjälpsam men oförståbar kan man kalla det. Till slut kom vi iaf. fram till var vi behövde åka och hur vi skulle ta oss dit och efter det gick allt snabbt och smidigt.
Hotellet……….. Vi bor väl på vad jag skulle kalla för världens sämsta hotell. Personalen finns endast bakom en glasruta och rummet är ungefär lika stort som den minimala dubbelsängen vi delar. I rumspriset ingår: ingen toa på rummet, ingen dusch på rummet, 14″ TV, ett litet litet handfat och en liten liten kackerlacka (som Tobias snabbt avlägsnade). Dock har vi fått en ny rumskamrat som bor någonstans under tvbänken.
Efter att vi gjort oss så hemma som vi kunde begav vi oss ut för att speja på området. Sopor, sopor, sopor. Det första man ser utanför hotellet är en hög med ca 15-20 sopsäckar. På varenda gatuhörn är det första man ser; sopor, sopor, sopor.
Däremot så är maten både billig och god i de flesta fall.
Vi hankade oss igenom Little Italy som enligt många ska ha tappat all sina forna charm och jag kan väl säga att det kändes ungefär som en restauranggata på en grekisk ö. Turistfällor, halvtaskig mat och souvenirtröjor med tryck som ”The italian stallion”, ”The Godfather” och
dylikt.

//Klas

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier:Dravel
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: